Kreativitet och utveckling- i huvudet på Thomas, Barchef

I skrivande stund sitter jag och jobbar med höstens cocktaillista här på Radisson Blu Riverside i Göteborg och detta är mina tankar.

Vår Restaurang heter Cuckoos Nest, ett namn jag håller nära mig i allt mitt utövande av livet. Cuckoos Nest har blivit synonymt med kreativitet och utveckling. Vi säger att vi jobbar på gränsen mellan genialitet och galenskap. Den gränsen är irrationell på samma sätt som roten ur 2 är irrationellt eller hur pi är irrationellt, alltså man kan inte nå den bara jaga och utforska den. Det är den jakten jag varit uppslukad av den senaste månaden med kommande cocktaillista.Hur skapar jag något unikt? Och i längden vad är unik? Kan en unik upplevelse existera oupphörligt eller måste den vara i konstant förändring? Oavsett frågorna och hur man väljer att ställa dem så är det detta vi jobbar med.


Cuckoos Nest är unikt och på så sätt är det också intressant, både för oss anställda och våra gäster. Vi bidrar alla till detta tillstånd, för det vore felaktigt att säga att endast vi som anställda på Winn jobbar med att skapa en mötesplats där kreativitet kan uppstå och frodas. Nej, det är en tvåfilig väg och mötet sker inte endast genom vår service gentemot gästen, vi kan inte frodas utan människorna runt oss. Därför är Cuckoos Nest för mig snarare en hub eller think tank som gästen i högsta grad medverkar i, precis lika mycket som oss anställa.


Det är utbytet.


En självklar synonym till utbyte för mig är utbildning. För att ge en parafras på Plato “man ska vara omtänksam mot alla för de kämpar samma strid som du.”


Eller för att sätta det i en annan kontext, vi är alla barn i den här världen. Utbyte är utveckling och utveckling sker endast genom lärdom vilket också stärker vår roll som lärare. Det är ett ambivalent tillstånd men så är det.


Mitt ämne är dryck och jag vill ge alla en magisterexamen i Gin och i utbyte vill jag lära mig allt om Artificiell intelligens, självnavigerande bilar, läkemedelsföretag, svetsningstekniker, tv- och filmproduktion och sjöregulationer för att nämna några få intressanta företagsideér som kultiveras här på Lindholmens Science park i Göteborg.


Jag är stolt att få jobba här och ta del av det, den stoltheten gör mig lycklig. Lyckan blir således bensin som smittas av på mina kollegor och gäster, vilket gör mig ännu stoltare över mitt jobb och det uppdrag jag har. Hur kan jag inte stormtrivas här? På ett ställe som utmanar mig, tänjer mina gränser bland intressanta människor som alla samlats på detta område för att leverera något riktigt unikt och spännande. En skola, ett filosofiskt institut, mat, dryck och form. Ett forum för hjärna, hjärta och mage. Här vill jag växa.


Ett tillägg; Jag har fått äran att resa runt i Sverige och besöka de 12 andra hotellen som Winn har under bältet för att hjälpa till att utveckla deras barer. Det som jag har lagt upp framför er här är inte något som varken börjar eller slutar på Cuckoos Nest eller Radisson Blu Riverside, det är en integrerad del av Winn. En del av kärnan i vår filosofi. Nyfikenhet, kreativitet, utbyten och utbildning, gemenskap och vänskap, frihet och fantasifullhet. Eller kort och gott PEGA.

 


/Thomas Jordansson - Barchef, Cocktail skribent, Barkonsult, Konstnär och filosofisk kosmonaut.


 

Jobbar du redan på Winn Hotel Group AB?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor